lauantai 7. syyskuuta 2013

Baijerissa ollaan!

Mistähän sitä alottaisi purkamaan viime päivien härdelliä...koko ajan on ollut kaikkea kivaa meneillään eikä ole millään malttanut istahtaa kirjoittelemaan kuulumisia. No, eipä tuo nettikään ole ollut toiminnassa kuin vasta muutamia päiviä. Lensin siis maanantaina Müncheniin ja olin siellä yhden yön. Tiistaina lähdin heti aamusta junalla kohti Regensburgia ja puolentoista tunnin junamatkan jälkeen olin vihdoin ja viimein perillä, jätin matkalaukullisen (oli muuten tismalleen 23kg!) tavaraa aseman säilytyslokeroon ja lähdin bussipysäkille. Yliopiston pysäkillä tapasin heti yhden meksikolaistytön, jonka kanssa suunnistettiin paikalliseen kansainvälisten asioiden toimistoon (Akademisches Auslandsamtiin). Kahvihuoneessa tutustuttiin muutamiin muihinkin vaihtareihin sen jälkeen kun valtava informaatiotulva oli pyyhkäissyt ylitse.

Minä onnekas pääsin asumaan keskustaan vanhaan kaupunkiin. Voin sanoa että ikkunasta avautuva katunäkymä on tuhat kertaa miellyttävämpi silmälle verrattuna Tampereen kämpän ankeaan sisäpiha-näkymään! Goldener Turm on nimeltään asuntola, jossa majailen sitten heinäkuun loppuun asti. Kämppiksien suhteen ei olisi varmaan paljon paremmin voinut käydä - tosi mukavaa, hauskaa ja ystävällistä porukkaa. Meidän WG:ssa asustaa tällä hetkellä muutama saksalainen tyttö, yksi saksalainen poika ja vaihtarikaverini Chris (joka on taivaltanut Saksaan aina jenkeistä asti). Tähän poppooseen saadaan vielä lisää porukkaa, sillä muutama huone on vielä tyhjillään. Heti ensimmäisenä päivänä kävin yhden kämppikseni, Michaelan kanssa Ikeassa ja ruokakaupassa. Illalla pelattiin neljän hengen porukalla Unoa ja rupateltiin niitä näitä - varsin mukavaa.

Ekat päivät yliopistolla on olleet vielä suhteellisen leppoisia. Keskiviikkona tehdyn kielikokeen perusteella meidät jaettiin ryhmiin ja opetus alkoi torstaina. Meidän B2-kurssin vetäjä on Fabian, nuori saksalaismies, joka on todella mukava ja rento (jotenkin todella epäsaksalainen), ei turhan nipo. Kirjoitusosion vetäjä sen sijaan vaikuttaa tarkemmalta tyypiltä, joskin mukavalta hänkin (kuuntelee muuten Apocalypticaa mielellään).  Puheosion opettajan tapaamme varmaankin maanantaina. Niin oudolta kuin se kuulostaakin, niin on oikeastaan ihan mukava opiskella taas pitkän kesän jälkeen. Pitää nauttia tästä olotilasta niin kauan kuin sitä kestää (sehän ei ole tunnestusti kuin yksi hujaus, ja sitten opiskelu on taas "ajanhukkaa").

Parin päivän aikana on tutustunut niin moneen ihmiseen, että puolienkaan nimiä ei muistaisi, jos joku kysyisi. Hirveän mukavaa porukkaa joka tapauksessa, ainakin näin ensivaikutelman perusteella. Kämppiksiäni nyt en ainakaan vaihtaisi mistään hinnasta. Varsinkin Michaelan ja Chrisin kanssa on tullut hengailtua paljon. Michaelan kanssa leivottiin yksi ilta muffinsseja, juotiin teetä, pelattiin Unoa ja Bluff-nimistä lautapeliä. Torstaina istuskeltiin iltaa terassilla jutustellen, ja myöhemmin seuraan liittyi yksi meksikolainen poika ja jotain Michaelan kavereita. Täällähän on vielä ihan kesäkelit, joten iltakin oli mukavan lämmin - en valita. Eilen käytiinkin sitten vaihtariporukalla istumassa iltaa. Ehkä muistan taas pari nimeä lisää, kun oli paremmin aikaa jutustella ihmisten kanssa sen sijaan, että olisi vain ohimennen kysynyt nimeä ja kotimaata.

Kielen kannalta on hyvä, että on "joutunut" heti alusta asti puhumaan saksaa ja kumma kyllä se tuntui jopa sujuvan suhteellisen kivuttomasti. Enää ei jaksa niin paljon jännittää puhumista, koska joka päivä on tullut puhuttua kämppisten, vaihtareiden (ainakin osan) ja tutoreiden kanssa saksaa. Eikä opiskelumotivaatiota kai vähennä sekään että kielitaidosta on tullut paljon positiivista kommenttia. On ollut mukava huomata, että ei ole mikään ongelma tulla saksalla toimeen ilman suunnatonta stressiä. Prepaid-liittymänkin osto kävi varsin kivuttomasti ja kauppias vain kysyi miten osaan näin hyvin saksaa. Mutta joo, itsekehuskelut sikseen. Baijerin murteesta en ainakaan mitään tolkkua saisi, jos joku tulisi vahvaa murretta vääntämään. Muutaman fraasin olen tosin Michaelalta oppinut - jännältähän se kuulostaa :D

Juon tässä parhaillaan kahvia ja kuulostelen ulkoa kuuluvaa puheensorinaa. Ja aurinko sen kun jaksaa porottaa. Meillä olisi tänään vuorossa opastettu kaupunkikierros, joten kahden kieppeillä täytynee lähteä sivistymään. Bis später!

Meitsin kotikatu




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti